Nieuws
   

A very Big, Bold & Beautiful house | ‘Top’ Warehouse

Mag het iets meer zijn?! Deze keer niet smal, niet compact, niet klein, niet sober,…maar big, bold & beautiful 😉 En ja, dit is één grote woning met een sobere architecturale basis en een gouden extravagante opbouw.

 

   
Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek

MONA | Verbouwing oude chocoladefabriek tot 7 loften

OPDRACHTGEVER
Antelon Investments NV

LIGGING
Antwerpen

ONTWERPJAAR
2011

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur
Util Struktuurstudies – stabiliteit
Tecon Groep – technieken
B-Vex Рveiligheidsco̦rdinatie en epb

FOTOGRAFIE
Luc Roymans
sculp[IT]

 

Een oude Chocoladefabriek, gelegen in centrum Antwerpen in een binnengebied, werd verbouwd tot 7 ruime loften waar het voormalige industriële karakter bewaard en geïntegreerd werd bij de renovatie. Alle wooneenheden zijn betrokken op een centraal binnenplein waarvan de beeldwaarde bepaald wordt door de gerenoveerde gevels (naar een meer oorspronkelijke staat). Binnenin worden spanten en balkenstructuren ingezet als historische meerwaarde voor de ruimtebeleving.
De verbouwing is zo opgevat dat de beleving van de historische elementen zoals gewelfde plafonds, ijzeren structuren, houten spanten en bakstenen muren in de ruimte-ervaring van de loften doorgetrokken werd. Elke loft is uniek door de aanwezigheid van diverse historische bouwkundige structuren die maximaal ingezet werden bij de organisatie en inrichting van de loften. Nieuw en oud gaan samen en tillen elkaar op naar een hoger niveau.
Het comfort is maximaal door de realisatie van een ondergrondse parkeerkelder (een technisch huzarenstukje, want onder de bestaande gebouwen in gebouwd) toegankelijk via een autolift die volledig weggewerkt werd in de omgevingsaanleg.
Voor de aanpak van de gevels werden archiefdocumenten geraadpleegd om het karakter en de raamverdelingen te bewaren en waar nodig te herstellen. De gevels ondergingen een doorgedreven renovatie waarbij de karakteristieke zwart-rode baksteengeleding terug blootgelegd werd.

Gerelateerd nieuws

Welkom Kim!!

Ook specialisten in spé zijn welkom.  Stagiair Kim Van Dyck doet dat goed.

Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017'

Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

Een ontwerp van 2008, maar in 2017 nog steeds relevant 😉 Compact, energiezuinig, budgetbewust én sneller bouwen. Een modulair ontworpen staalbouwwoning. Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning. Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

Return