Nieuws
   
Aan de buitenkant wijzigen we niets Bestaande toestand met mooie houtstructuur hoog geïsoleerde kernen én ruimtelijkheid Eén grote flexibele ruimte Drie verrijdbare slaapboxen, je kan ze zelfs in de tuin rijden De hooggeïsoleerde 'kernwoning' volledig wit en strak uitgevoerd in contrast met de ruwheid van de schuur zelf De hoofdruimte blijft volledig open, maximale ruimtelijkheid

BARN ontwerp verbouwing schuur | eenvoud, flexibel, ruimtelijk en budgetvriendelijk

Een ingenieus plan dat ‘de hoeve’ volledig in zijn waarde laat – prachtige ruimte en houten spanten – en waarbij een slim concept bedacht werd met en ‘warme, compacte kern’ flexibel ‘uitbreidbaar’. Een budgetvriendelijk concept dat ruimtelijkheid, karakter en flexibiliteit integreert.

Doel was het karakter van de hoeve integraal te bewaren; dus met zichtbare houten spanten, bakstenen muren én de dakpannen. Om het energieverbuik te beperken werd er een kleine compacte hooggeïsoleerde kern ontworpen evenals drie rijdende ‘slaapboxen’. In het zomer- en tussenseizoen kan de totale schuur gebruikt worden. In putje winter kan je perfect in de ‘kernzone’ leven (nog steeds met een visuele link met de grote ruimte).

BARN ontwerp verbouwing schuur.  Eenvoud, flexibel, ruimtelijk en budgetvriendelijk

Gerelateerd nieuws

Welkom Evelien!!

Bij sculp[IT] werken we enkel met specialisten. Evelien Thuysbaert, interieur architect én architect vervoegt ons team vanaf 1 februari 2017.

Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017'

Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

Een ontwerp van 2008, maar in 2017 nog steeds relevant 😉 Compact, energiezuinig, budgetbewust én sneller bouwen. Een modulair ontworpen staalbouwwoning. Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning. Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

Return