Nieuws

Gerelateerd nieuws

eindresultaat, de originele gele en rode baksteen

Verbouwing vroeg-modernistische woning Villa Deckers °1925 van Jos Ritzen, het originele rood-gele metselwerk blootgelegd

Deze vroeg-modernistische woning ligt in Park den Brandt en werd origineel ontworpen in 1925 door Jos Ritzen. sculp[IT] architecten kiest voor een restauratieve ontwerpaanpak in combinatie met hedendaags wooncomfort. Het originele metselwerk (momenteel geschilderd) is alvast tot leven gewekt.

Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017'

Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

Een ontwerp van 2008, maar in 2017 nog steeds relevant 😉 Compact, energiezuinig, budgetbewust én sneller bouwen. Een modulair ontworpen staalbouwwoning. Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning. Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

Return