Nieuws
langssnede

CADO ontwerp afwerking casco-woning Cadixwijk het Eilandje | bad als een vogelnestje

Voor deze lange, relatief smalle rijwoning in de Cadixwijk was het voor ons van belang om het ruimtelijke gevoel en de daglichttoetreding te behouden en te versterken. Doel was dan ook om alle functies een plek te geven, maar de aanwezige vide maximaal te behouden.  De beschikbare hoogte liet ons toe om  de dienende functies zoals badkamer, berging, toilet in drie in plaats van twee lagen te organiseren. Bijkomend verschuiven we deze blokjes (blauw) ten opzichte van elkaar met als als de technische schacht waardoor er tussenniveaus en – functies ontstaan. Dit resulteert in een compacte, maar levendige organisatie die de interactie tussen de verschillende niveau’s en functies faciliteert.

Qua materialiteit balanceren we tussen ‘roughness’ and ‘softness’; de ruwbouw betonnen muren en plafonds blijven aanwezig en in contrast hiermee introduceren we gladde, witte volumes en kastenwanden die het daglicht reflecteren.

Merk het héle grote bad bovenaan in het witte volume op.

Gerelateerd nieuws

Welkom Evelien!!

Bij sculp[IT] werken we enkel met specialisten. Evelien Thuysbaert, interieur architect én architect vervoegt ons team vanaf 1 februari 2017.

eindresultaat, de originele gele en rode baksteen

Verbouwing vroeg-modernistische woning Villa Deckers °1925 van Jos Ritzen, het originele rood-gele metselwerk blootgelegd

Deze vroeg-modernistische woning ligt in Park den Brandt en werd origineel ontworpen in 1925 door Jos Ritzen. sculp[IT] architecten kiest voor een restauratieve ontwerpaanpak in combinatie met hedendaags wooncomfort. Het originele metselwerk (momenteel geschilderd) is alvast tot leven gewekt.

Return