Nieuws
LALO

Nieuwe foto’s van het project LALO te bekijken

Nieuwe foto’s van het project LALO , gemaakt door Thomas Nagels, te bekijken op de website. Renovatie van een woning te Antwerpen met een bijzonder groot achterraam.

   
lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo interieur lalo interieur lalo interieur lalo interieur lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing

LALO Verbouwing en inrichting rijwoning

OPDRACHTGEVER
Van Nuffel – Van der Schueren

LIGGING
Antwerpen

ONTWERPJAAR
2011

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur
Yuvico BVBA – stabiliteit

FOTOGRAFIE
Luc Roymans

PUBLICTEIT
Genomineerd Staalbouwwedstrijd 2016
Winaar Batifaçade 2015
Archdaily (EN), klik hier
Dezeen (EN), klik hier

 

Een burgerhuis klaar voor de volgende eeuw. De voorgevel blijft plechtig zijn geschiedenis en welvoeglijke burgerzin vertolken, netjes in de rij. Het contrast met de achtergevel is groot. De oneigenlijke aanbouwen werden vervangen door een geheel van ruimte en licht. Daglicht en contact met de tuin worden geïntroduceerd.
Een strakke, hedendaagse glazen achtergevel met het grootste opendraaiende raam (3m breed, 6m hoog) maakt de rijwoning terug up-to-date voor de toekomst. De verbouwing van deze rijwoning creëert een mooie mix tussen bestaande historische elementen in het interieur en een hedendaagse achterbouw.

 

Gerelateerd nieuws

voorgevel met weggewerkte bakstenen poort

OOST nieuwbouwwoning opgeleverd | proficiat Anka en Maarten!

Nieuwbouwwoning opgeleverd, proficiat Anka en Maarten! Baksteen – in wildverband gemetst – in de hoofdrol. Het sobere volumespel contrasteert met ruwe textuur van de gevels en de verfijnde raamdetails.

Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017'

Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

Een ontwerp van 2008, maar in 2017 nog steeds relevant 😉 Compact, energiezuinig, budgetbewust én sneller bouwen. Een modulair ontworpen staalbouwwoning. Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning. Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

Return