Nieuws
   
voorgevel met weggewerkte bakstenen poort bakstenen volumespel achtergevel - volledig openschuivende ramen

OOST nieuwbouwwoning opgeleverd | proficiat Anka en Maarten!

Nieuwbouwwoning opgeleverd, proficiat Anka en Maarten! Baksteen – in wildverband gemetst – in de hoofdrol. Het sobere volumespel contrasteert met ruwe textuur van de gevels en de verfijnde raamdetails. De gevels worden gekaleid, dit abstraheert de architectuur, maar benadrukt de gevelbelijning.

   
OOST hedendaagse nieuwbouwwoning OOST hedendaagse nieuwbouwwoning OOST hedendaagse nieuwbouwwoning OOST hedendaagse nieuwbouwwoning OOST hedendaagse nieuwbouwwoning

OOST sober volumespel voor hedendaagse nieuwbouw woning

OPDRACHTGEVER
Privé

LIGGING
Schulen

ONTWERPJAAR
2015

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur

BEELDMATERIAAL
sculp[IT]architecten BVBA

 

Een hedendaagse nieuwbouwwoning met uitzicht op een boomgaard.

Het volumespel genereert een dynamisch beeld in contrast met zijn sobere en verfijnde materialisering. De in- en uitsprongen zorgen voor zonering van functies en creëren ‘plekken’ in plaats van onbestemde ruimte. Bovendien wordt de buitenruimte zo betrokken op de binnenruimte, versterkt door een ruime glaspartij met minimale profilering. Binnenin is er gekozen voor een indeling en materialisering die flexibiliteit en een duurzaam ruimtegebruik garandeert. Momenteel is er nood aan een bureau, een speelhoek, …binnen 5 jaar zullen de eisen wellicht anders zijn. Een hedendaagse nieuwbouwwoning

Gerelateerd nieuws

003

Bedankt Kim! sculp[IT]-stage afgerond en gevierd met een bureau-uitstapje

Kim rondde haar stage hier af, ze moet nog eventjes studeren en dan mag ze hier gewoon beginnen 😉 We hebben haar afscheid gevierd met een bureau-uistapje naar werven en projecten, een toffe dag.

Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017'

Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

Een ontwerp van 2008, maar in 2017 nog steeds relevant 😉 Compact, energiezuinig, budgetbewust én sneller bouwen. Een modulair ontworpen staalbouwwoning. Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning. Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

Return