Projecten
   

BARN | Bewoonbare stal

OPDRACHTGEVER
Privé

LIGGING
Berendrecht

ONTWERPJAAR
2016

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur

FOTOGRAFIE
Lucid

 

Een groot voormalig stalgebouw hebben we gereconverseerd tot woning.  Nochtans lijkt er niets gewijzigd te zijn.   De gevels zijn onveranderd, enkel voorzien van elegante stalen ramen geplaatst achter de originele houten staldeuren.  De grote centrale stal werd intern volledig van het stof ontdaan en gerestaureerd waar noodzakelijk.  Deze verbluffende ruimte wordt gebruikt als polyvalente ruimte en in de zomer en tussenseizoen ook als woonruimte.  De eigenlijke woning werd ingericht in de zijstallen.  Ze is beperkt van oppervlakte en super geïsoleerd.  De interieurarchitectuur van de zijstal steekt messcherp af tegen over deze van de hoofdstal maar dit geeft een boeiend samenspel.   De zijstal staat in relatie met de hoofdstal door 4m hoge thermisch onderbroken heel fijne Arte ramen.  Een unicum.

Gerelateerde Projecten

lalo verbouwing

LALO | Verbouwing en inrichting rijwoning

Verbouwing stadswoning; een historische voorgevel en een radicalisering van de achtergevel als raam.

Een woordje uitleg

ZAND | Nieuwbouwwoning in het bos

Een intense relatie tussen binnen en buiten in een tijdloze architectuur

Return