Projecten
   
BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning BEBO verbouwing stadswoning

BEBO | Verbouwing stadswoning ‘folding box’

OPDRACHTGEVER
Beliën – De Lathouwer

LIGGING
Antwerpen

ONTWERPJAAR
2008

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur

FOTOGRAFIE
Luc Roymans

 

Niet zo ver van het enorm in ontwikkeling zijnde Coninckplein in Antwerpen bevindt zich een vrij ruim ingesloten pand. Deze woning deelt in de pijn die vele andere gesloten bebouwingen ook kennen. De originele woning voldeed niet meer aan de groeiende comforteisen van de laatste 50 jaar, hiervoor werden dan ook wasplaats, keuken, toilet, veranda,…bijgebouwd richting de tuin, als kwaadaardige kankergezwellen op een verouderd lichaam. Deze uitstulpingen alsook andere decoratie worden verwijderd zodat het pand terug ‘zuiver’ of ‘naakt’ is. Een grondige reorganisatie zowel op het gelijkvloers als de verdieping met implementering van hedendaagse functies met als doel optimalisatie van de ruimte. Hierbij inachtneming de randvoorwaarden; daglicht diep in de woning brengen, ruimtelijkheid, flexibiliteit en transparantie. Een lichte binnen-buitenruimte wordt achteraan toegevoegd, een sobere en elegante box die zich openvouwt naar de tuin.

Gerelateerde Projecten

BARN | Bewoonbare stal

Van stal tot woning

lalo verbouwing

LALO | Verbouwing en inrichting rijwoning

Verbouwing stadswoning; een historische voorgevel en een radicalisering van de achtergevel als raam.

Return