Projecten
   

BEEK | Zonevreemde woning

OPDRACHTGEVER
Privé

LIGGING
Lint

ONTWERPJAAR
2013

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur
Yuvico BVBA – stabiliteit

BEELDMATERIAAL 
sculp[IT]architecten BVBA

 

Dit gebouw heeft als huidige vergunde functie het stallen van landbouwvoertuigen.  Na afbraak zal dit stuk terrein mee als groenzone worden aangelegd.  De gebouwen op deze site hebben elk een andere materialiteit, echter deze stalling is de meest uit het oog springende (versleten beplanking) en ook om deze reden wordt ze verwijderd en niet meer teruggeplaatst wat voor een sterke volumevermindering zorgt op dit terrein.

De ramen van deze beide gebouwen worden vervangen door uniform uitziende ramen.  Een beperkt aantal extra ramen worden voorzien voor extra lichtinval.  Deze zijn op discrete wijze ingeplant aan de achterzijde van de gebouwen, echter ze zorgen er thans voor dat de betreffende bijgebouwen een meer samenhangend karakter krijgen en dat de omgeving zich met de gebouwen kan versmelten.  Architecturaal wordt de vormentaal door louter het inplanten van de nieuwe ramen sterk vereenvoudigd en wordt het beeld van sokkel met zadeldak versterkt.

Gerelateerde Projecten

BARN | Bewoonbare stal

Van stal tot woning

lalo verbouwing

LALO | Verbouwing en inrichting rijwoning

Verbouwing stadswoning; een historische voorgevel en een radicalisering van de achtergevel als raam.

Return