Projecten
   

EVOE | Compacte appartementsblok in groene oase

OPDRACHTGEVER
evillas nv

LIGGING
Ranst

ONTWERPJAAR
2019

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur

BEELDMATERIAAL
sculp[IT]architecten BVBA

 

Het betreft een nieuwbouwproject van twee compacte appartementsgebouwen in L-vorm geplaatst op een hoekperceel. Sobere en strakke architectuur middels traditioneel materiaalgebruik passend binnen de grotere omgeving en de nabije context. Vrije planindelingen om zo flexibel mogelijk te kunnen ingaan op de wensen van de eindgebruiker. Beide bouwblokken zijn dusdanig ingeplant in L-vorm vanwege de hoek ligging.  Ze volgen de bouwlijnen van de omliggende bouwblokken en/of deze van de goede stedenbouwkundige aanpak. Het perceel wordt slechts voor 28% bovengronds bebouwd.  De 72% onbebouwd wordt volgens verschillende deelconcepten ingericht zoals bijvoorbeeld een strook ‘buffergroen’ bestaande uit struiken en bomen richting het naburig perceel.

Gerelateerde Projecten

Mona inrichting loft in oude chocoladefabriek

MONA | Verbouwing oude chocoladefabriek tot 7 loften

Verbouwing van een oude Chocoladefabriek tot 7 unieke loften met een knap oud-nieuw contrast

Vise appartementen Park Spoor Noord

VISE | Verbouwing appartementen aan Park Spoor Noord

Een hedendaagse maar tijdloze aanpak.

Return