Projecten
   
lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo interieur lalo interieur lalo interieur lalo interieur lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing lalo verbouwing

LALO Verbouwing en inrichting rijwoning

OPDRACHTGEVER
Van Nuffel – Van der Schueren

LIGGING
Antwerpen

ONTWERPJAAR
2011

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur
Yuvico BVBA – stabiliteit

FOTOGRAFIE
Luc Roymans

PUBLICTEIT
Archdaily (EN), klik hier
Dezeen (EN), klik hier

Een burgerhuis klaar voor de volgende eeuw. De voorgevel blijft plechtig zijn geschiedenis en welvoeglijke burgerzin vertolken, netjes in de rij. Het contrast met de achtergevel is groot. De oneigenlijke aanbouwen werden vervangen door een geheel van ruimte en licht. Daglicht en contact met de tuin worden geïntroduceerd.
Een strakke, hedendaagse glazen achtergevel met het grootste opendraaiende raam (3m breed, 6m hoog) maakt de rijwoning terug up-to-date voor de toekomst. De verbouwing van deze rijwoning creëert een mooie mix tussen bestaande historische elementen in het interieur en een hedendaagse achterbouw.

 

Gerelateerde Projecten

ZAND betonnen woning in het bos

ZAND Nieuwbouwwoning in het bos

Een intense relatie tussen binnen en buiten in een tijdloze architectuur

Huik Nieuwbouw Woning Kantoor

HUIK Eigen woning en kantoor

Smalste woning van Antwerpen, een zoektocht naar het ultieme wonen

Return