Projecten
   
LIER nieuwbouwwoning LIER nieuwbouwwoning LIER nieuwbouwwoning LIER nieuwbouwwoning LIER nieuwbouwwoning

LIER | Nieuwbouwwoning als een eiland

OPDRACHTGEVER
Fransen-Ruelens

LIGGING
Lier

ONTWERPJAAR
2009

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur
ESA BVBA – stabiliteit

FOTOGRAFIE
sculp[IT]

Een hedendaagse nieuwbouwwoning met veel aandacht voor privacy en lichtinval werd ontworpen voor een architectuurgevoelig koppel.Er wordt maximaal gebruik gemaakt van het beschikbare terrein. Omwille van het feit dat de tuinzijde noord georiënteerd is, organiseren we de functies rond een patio of omsloten binnengebied. Deze patio zorgt ervoor dat de leefruimtes toch kunnen uitgebreid worden met een geprivatiseerde én vooral bezonde buitenruimte. Het volumespel is sober en eenduidig; een laag maximaal beglaasd volume voor de dagfuncties en een massief gesloten hoog volume waarin zich de nacht- en dienende functies bevinden. Witte baksteen en zwart buitenschrijnwerk verleent de massa een nog grotere abstractie. Binnenin primeert de pure eenvoud. Intiem wonen als een eiland.

Gerelateerde Projecten

BARN | Bewoonbare stal

Van stal tot woning

lalo verbouwing

LALO | Verbouwing en inrichting rijwoning

Verbouwing stadswoning; een historische voorgevel en een radicalisering van de achtergevel als raam.

Return