Projecten
   
loep verbouwing achtergevel loep verbouwing achtergevel loep verbouwing achtergevel loep verbouwing achtergevel loep verbouwing achtergevel loep verbouwing achtergevel loep verbouwing achtergevel

LOEP een nieuwe achtergevel | letterbox en wonderkamer

OPDRACHTGEVER
Asnong-Sannen

LIGGING
Antwerpen

ONTWERPJAAR
2015

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur

BEELDEN
sculp[IT]architecten BVBA

LETTERBOX EN WONDERKAMER

Verbouwing van een rijwoning.

Vele oudere rijwoningen zijn in ‘hetzelfde bedje ziek’; een amalgaam van ongeordende achterbouwen met vaak nevenfuncties (zoals wc, keuken, …) die het zicht op de tuin belemmeren en een optimale relatie van buiten/binnen missen. Bij deze woning nog versterkt door het feit dat de begane grond hoger lag dan de tuin.
De klant wenstte geen ‘strakke witte doos’, maar een woning als letterbox of wonderkamer met vele plekjes en ruimte om zijn persoonlijkheid te etaleren. sculp[IT] plaatst dit gegeven op de voorgrond en creëert de nieuwe achtergevel als ‘letterbox’ waar plekken op diverse niveaus plaats bieden aan aperitieven, een boek lezen, zich terugtrekken, tentoonstellen,…Concreet uitgewerkt als een verdiepte houten structuur achter de houten achtergevel. Het vloerniveau werd verlaagd op tuinniveau en samen met de volledig openklappende ramen is één binnen- en buitenruimte een feit met ‘het gearticuleerde tussen’ als het houten 3d-schilderij uitgewerkt.

 

Gerelateerde Projecten

CADO Inrichting casco woning

Inrichting van een casco woning. De ruimtelijkheid in de woning wordt gecreëerd door een volumespel over 3 verdiepingen in combinatie met de sterke, maar eenvoudige materiaalkeuze.

lalo verbouwing

LALO Verbouwing en inrichting rijwoning

Verbouwing stadswoning; een historische voorgevel en een radicalisering van de achtergevel als raam.

Return