Projecten
   

NOST | Vrijstaande inplanting woning

OPDRACHTGEVER
Privé

LIGGING
Zoersel

ONTWERPJAAR
2017

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur
Util cvba – stabiliteit

BEELDMATERIAAL
sculp[IT]architecten BVBA

 

Het betreft een hedendaagse ééngezinswoning vrijstaand ingepland op het perceel. De volumetrie is een eenvoudige blokkenstapeling in L vorm met doordachte openingen, die uiting geeft aan de binnenliggende organisatie. De woning omvat 2 bouwlagen, waarvan de 2e bouwlaag iets vooruitgesprongen is en eveneens volledig binnen de enveloppe van de voorschriften valt.  Het gelijkvloers, 240m² groot, springt nog eens 4,5m terug waardoor er een ruime voortuinzone ontstaat waar de bestaande bomen en grote struiken maximaal kunnen behouden worden.

Er wordt geopteerd voor een sobere en neutrale architectuur, de gevelsteen is grijs genuanceerd met grijs-wit betonnen lijstwerk en ondersteunt zo de abstracte volumetrie. Deze neutraliteit komt de straat ten goede aangezien er reeds zeer uitgesproken gevelafwerkingen/kleuren voorkomen. De privacy van de buurpercelen wordt gegarandeerd door het feit dat de leefruimtes georiënteerd zijn naar de tuinzijde met architecturale luifels bij het geheel passend en versterkend, eveneens zijn de ramen op de verdieping gericht op eigen terrein. Organisatie: leefruimtes op de begane grond evenwijdig met de straat, de nachtvertrekken haaks op de straat. Op de verdieping bevinden zich de kinderslaapkamers en bijhorende badkamer.

Gerelateerde Projecten

GULDENDAL | Site Guldendal Mechelen – reconversie Brownfield

Het volledige masterplan beslaat een gebouwde oppervlakte van ca. 30.000m² in een mix van wonen/werken/dienstverlening. 

GOCY | Duurzame mobiliteit in duurzame omgeving

Naakte architectuur met constructie in het zicht

Return