Projecten
   

WHIT | Brouwerij reconverseren tot woongebied

OPDRACHTGEVER
Privé

LIGGING
Antwerpen

ONTWERPJAAR
2018

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur

BEELDMATERIAAL
sculp[IT]architecten BVBA

 

De Londense brouwerij ‘Whitbread & C° Ltd.’ vestigde zich in het begin van de 20ste eeuw in Antwerpen, waar zij in 1906 een depot openden in de Marnixstraat.3 In ca. 1914-1920 verhuisde het depot naar de nieuwbouw in de Maatsstraat. Het hoofdkantoor van België was sinds het begin van de 19de eeuw gelegen in de François Musstraat 24 op de hoek met de Rotterdamstraat in Brussel (Sint-Jans-Molenbeek). De brouwerij had in België naast Antwerpen nog depots in Gent en Luik. Met respect voor de erfgoedwaarden het geheel reconverseren tot woongebied met een differentiatie in woonoppervlaktes en met integratie van een deel kantoren en eventueel een microbrouwerij.  Op maatschappelijk vlak willen we dit ‘vergeten hoekje’ Antwerpen dat geprangd zit tussen Park Spoor Noord en Park Spoor Oost opnieuw op de kaart zetten.

Gerelateerde Projecten

GULDENDAL | Site Guldendal Mechelen – reconversie Brownfield

Het volledige masterplan beslaat een gebouwde oppervlakte van ca. 30.000m² in een mix van wonen/werken/dienstverlening. 

NOST | Vrijstaande inplanting woning

Hedendaagse ééngezinswoning vrijstaand ingepland op het perceel

Return