Nieuws
   
Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017' dubbelhoge kastenwanden met glazen vloer


Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

De vraag was om een hedendaagse, sprekende woning te ontwerpen in een traditionele stedenbouwkundige context: hellende daken, materiaalbeperkingen,…maar ook een fantastisch en weids uitzicht zoals je er maar weinig meer vindt in ons verkavelde landschap.We zijn vertrokken van twee woonsferen. Enerzijds heb je de eerder gesloten functies zoals baden, slapen, bergen,…en anderzijds het leven; genieten, relaxen, eten, muziek beluisteren, zonnen….

Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning.

Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

Wonen in een doos, geabstraheerd in letterlijk een huis ( of het wonen ) in een box te plaatsen.

Meer foto’s op:

http://ikgabouwen.knack.be/bouwen-renovatie/nieuwbouw/in-beeld-een-strakke-schoendoos-met-zicht-op-groen/diaporama-normal-844397.html

Gerelateerd nieuws

eindresultaat, de originele gele en rode baksteen

Verbouwing vroeg-modernistische woning Villa Deckers °1925 van Jos Ritzen, het originele rood-gele metselwerk blootgelegd

Deze vroeg-modernistische woning ligt in Park den Brandt en werd origineel ontworpen in 1925 door Jos Ritzen. sculp[IT] architecten kiest voor een restauratieve ontwerpaanpak in combinatie met hedendaags wooncomfort. Het originele metselwerk (momenteel geschilderd) is alvast tot leven gewekt.

patio

Ramen patiowoning RUIT geplaatst

Het buitenschrijnwerk van de patiowoning RUIT is geplaatst, de afwerking kan beginnen!

Return