Nieuws & Projecten

CADO Inrichting casco woning

Inrichting van een casco woning. De ruimtelijkheid in de woning wordt gecreëerd door een volumespel over 3 verdiepingen in combinatie met de sterke, maar eenvoudige materiaalkeuze.

Pakhuis 't Glorie °1875

ORIE verbouwing Pakhuis ’t Glorie

Pakhuis ’t Glorie °1875 krijgt nieuw leven met herwaardering van de historische elementen en renovatie van de voorgevel. De nieuwe thuisbasis van sculp[IT] architecten

Beau Badboot

BEAU Badboot

Het grootste publiek drijvende zwembad in Antwerpen, een nieuw cultureel platform

Rust Mondriaanwoning

RUST Mondriaanwoning

De intimiteit van het wonen gecombineerd met een sprekende en regulerende stadsgevel

renovatie appartement Knokke

ZOET Loftappartement

Een hedendaagse transformatie van een klassiek appartement tot een flexibele ruimte met ‘zicht op zee’

Ruflex kantoor met bomen

FLEX kantoorinrichting met bomen

Inrichting kantoor en magazijn voor het bedrijf Ruflex in Deurne. Een hedendaagse en ruimtelijk interieurontwerp mét bomen in het magazijn.

PIZO strakke nieuwbouwwoning

PIZO strakke balkwoning

Een compromisloos ontwerp, een strak structureel ritme wordt gehandhaafd binnen een extreme architecturale uitdrukking van open en gesloten.

FEEK Renovatie & inrichting B&B, kantoor en loft

FEEK B&B en kantoor

Renovatie van een voormalige havenmeesterswoning tot B&B Suites@Feek, Feek-expositiekantoor en privéloft

ODS Beursstand

ODS Beursstand

Een wereldwijde, transporteerbare beurs met het product centraal gesteld

langssnede

CADO ontwerp afwerking casco-woning Cadixwijk het Eilandje | bad als een vogelnestje

Voor deze lange, relatief smalle rijwoning in de Cadixwijk was het voor ons van belang om het ruimtelijke gevoel en de daglichttoetreding te behouden en te versterken. Doel was dan ook om alle functies een plek te geven, maar de aanwezige vide maximaal te behouden. De beschikbare hoogte liet ons toe om de dienende functies zoals badkamer, berging, toilet in drie in plaats van twee lagen te organiseren. Bijkomend verschuiven we deze blokjes (blauw) ten opzichte van elkaar met als als de technische schacht waardoor er tussenniveaus en – functies ontstaan.

lalo interieur

Verrijdbare betonnen keukeneiland

sculp[IT] ontwerpt ook vaak en met veel plezier interieurs (particuliere woningen, B&B’s, kantoren,…) met oog voor detail én ondersteuning van het totale ontwerpconcept. Bij deze verbouwing is er een maximale relatie tussen binnen en buiten gecreëerd en dan is het super dat je het eiland gewoon kan buiten rollen. Fotografie: Luc Roymans