Nieuws
   
achtergevel, hoge leefruimte de twee in elkaar geschoven balkvolumes zijn nu reeds zichtbaar superdunne dakstructuur in staal en hout voor- en zijgevel voorgevel

ultra-dunne dakstructuur verbouwing BOSS klaar

Ultra-dunne dakstructuur verbouwing BOSS klaar; staal-houtstructuur op stalen kolommen. De 2 ‘balkvolumes’ zijn nu reeds in zicht. De leefruimte is dubbelhoog met getrapte vloeren zodat de vloeren aansluiten op de tuin.

   
BOSS verbouwing woning Schoten BOSS verbouwing woning Schoten BOSS verbouwing woning Schoten BOSS verbouwing woning Schoten BOSS verbouwing woning Schoten BOSS verbouwing woning Schoten BOSS verbouwing woning Schoten

BOSS verbouwing woning met respect voor de oorspronkelijke architectuurstijl

OPDRACHTGEVER
Privé

LIGGING
Schoten

ONTWERPJAAR
2015

ONTWERPTEAM
sculp[IT]architecten BVBA – architectuur & interieur

BEELDEN
sculp[IT]architecten BVBA

Verbouwing van een woning waar we opteerden om ons helemaal in te leven in de sfeer, stijl en architectuurprincipes van ‘toen’. De oorspronkelijke architectuurstijl wordt doorgetrokken in de aanbouw en het interieur.

We verwijderen de verbouwingselementen die gedurende de jaren ontstaan zijn, een grote leefzone wordt in de originele architectuurstijl aangebouwd. Met een lange, uitgerekte en horizontale belijning,…het gebruik van warme en authentieke materialen zoals hout, baksteen en natuursteen. Het plan organiseert de leeffuncties als onderscheiden plekken die steeds op een andere wijze de relatie met de buitenomgeving aangaan.

Een warme, authentieke woning is het resultaat.

…’In plan, the house is designed as two large rectangles that seem to slide by one another’….

 

Gerelateerd nieuws

003

Bedankt Kim! sculp[IT]-stage afgerond en gevierd met een bureau-uitstapje

Kim rondde haar stage hier af, ze moet nog eventjes studeren en dan mag ze hier gewoon beginnen 😉 We hebben haar afscheid gevierd met een bureau-uistapje naar werven en projecten, een toffe dag.

Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017'

Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

Een ontwerp van 2008, maar in 2017 nog steeds relevant 😉 Compact, energiezuinig, budgetbewust én sneller bouwen. Een modulair ontworpen staalbouwwoning. Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning. Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

Return