Nieuws
   
zomeravond strak betonnen volume waar binnen buiten is leefgedeelte met ramen dicht leefgedeelte met ramen volledig open inside = outside | de ramen schuiven volledig weg achter de vaste geveldelen jewelbox | verborgen gezellige plekken | winterkamer | smoke & whiskey kijken naar de sterren vanuit het bed, verzonken bad in de vloer leven boven, slapen en bijfuncties ondergronds

TIBU Jewelbox | Inside = outside living | strakke en sobere nieuwbouwwoning

Strakke, sobere, betonnen nieuwbouwwoning waar het buiten leven en de natuur centraal staan. Integraal openschuivende glazen gevels creëren een flexibele woning die soepel afwisselt tussen intiem, knus leven en extrovert, verwelkomend wonen.
Houten schuifwanden, klapdeuren,..maken het leven tot een verrassing; soms zichtlijnen doorheen heel de woning, soms enkel intiem samenzijn. De leefruimtes zijn in één sober balkvormig betonnen volume georganiseerd en hebben zo elk een intense relatie met de natuur, versterkt door ramen die volledig wegschuiven achter de betonnen geveldelen. De slaap- en nevenfuncties zijn ondergronds zodat de helling van het terrein optimaal benut wordt en tevens impact op de omgeving beperkt.
De materialen zijn sober en warm; voor het beton opteren we voor een gezandstraalde versie met bruinrode granulaten zodat het beton diepgang, textuur en warmte geeft. Dit beton wordt gecombineerd met hout.

Gerelateerd nieuws

Cover 'Ik ga Bouwen mei 2017'

Staalbouwwoning RUHO in ‘Ik ga Bouwen’ – mei 2017

Een ontwerp van 2008, maar in 2017 nog steeds relevant 😉 Compact, energiezuinig, budgetbewust én sneller bouwen. Een modulair ontworpen staalbouwwoning. Als het van de bewoners afhing, dan wilden ze wonen in een ‘doos’; een eenvoudige, zuivere, strakke vorm…met een voorkeur voor het materiaal ‘glas’. Daartegenover staan dan de voorschriften die op dit terrein eerder fermettes of pastorijwoningen suggereerden – de consumentenwoning. Net daarin zagen we de uitdaging en de conceptuele oplossing; de ‘hous(e)-in(g)-box’.

achtergevel, hoge leefruimte

ultra-dunne dakstructuur verbouwing BOSS klaar

Ultra-dunne dakstructuur verbouwing BOSS klaar; staal-houtstructuur op stalen kolommen. De 2 ‘balkvolumes’ zijn nu reeds in zicht. De leefruimte is dubbelhoog met getrapte vloeren zodat de vloeren aansluiten op de tuin.

Return